Ο.Σ.Π.Α (Ομοσπονδία Συλλόγων Πόρτο Ράφτη Αττικής)

Η φωτογραφία μου
Πόρτο Ράφτη, Greece
Η ΟΣΠΑ συνεδριάζει στον Πολυχώρο του Δήμου Μαρκοπούλου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, δίπλα στο ''Σ/Μ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ'', στο Πόρτο Ράφτη, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα και ώρα 10.30 π.μ. Οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές στους πολίτες.

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Πρόσκληση συνεδρίασης Δ.Σ της ΟΣΠΑ - Μάιος 2012



Πρόσκληση για συνεδρίαση Δ.Σ. της ΟΣΠΑ


Καλούνται τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΣΠΑ στην με αριθμό 18 συνεδρίαση,  την Κυριακή 13η Μαίου 2012 και ώρα 10.30 π.μ. στο καφέ ΟΑΣΙΣ Λεωφόρος Βενιζέλου, Πόρτο Ράφτη. Η συνεδρίαση είναι όπως πάντα ανοικτή στους πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :
Επικαιρότητα και επικοινωνιακά.

Ο Πρόεδρος                                                                                  Η Γραμματέας

Κατσούρας Γιώργος                                                                Τριανταφύλλου Ειρήνη 

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Έγγραφο ΟΣΠΑ προς τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ( ΟΣΠΑ )
Ταχ. Δ/νση : Τ.Θ. 2481 Πόρτο Ράφτη 190 03
ΦΑΞ 2299076103
e-mail : portoraftiospa@gmail.com
τηλ. 2299085750
ιστοσελίδα : portoraftiospa.blogspot.com





Προς
τον  Δήμαρχο Μαρκοπούλου
κ. Μεθενίτη Σωτήρη
Δημαρχιακό Μέγαρο


Αρ.πρωτ. 16                                       Πόρτο Ράφτη 17 Απριλίου 2012


Θέμα : Τα προβλήματα της αποχέτευσης στο Πόρτο Ράφτη


Κύριε Δήμαρχε

Με το σημερινό μας έγγραφο η ΟΣΠΑ θέλει να εκφράσει την απογοήτευση της που αντανακλάει τα αισθήματα των κατοίκων του Πόρτο Ράφτη όταν πληροφορηθήκανε από την ενημέρωση σας με τίτλο "Προχωράει η αναβάθμισή του ΚΕΛ Δήμου Μαρκοπούλου" στην ιστοσελίδα portoraftinews (17/3/2012), ότι το έργο της αποχέτευσης στην παράκτια ζώνη του Πόρτο Ράφτη παραπέμπεται για ένταξη σε χρηματοδότηση, στον Οκτώβριο του 2012.
Διερωτώμεθα πως τόσους μήνες μετά την υποβολή της σχετικής μελέτης ως "ώριμο έργο" στη Περιφέρεια, προκύπτουν εκκρεμότητες στον Αιγιαλό και το δασικό χαρακτήρα στοιχείων της μελέτης που ο Δήμος Μαρκοπούλου δεν προέβλεψε ή δεν διερεύνησε να τα εξασφαλίσει έγκαιρα ?
Η ανησυχία των κατοίκων του Πόρτο Ράφτη είναι δικαιολογημένη, καθ' όσον ο Δήμος Μαρκοπούλου όλα αυτά τα τελευταία είκοσι χρόνια που προσπαθεί να επιλύσει δυστυχώς ανεπιτυχώς το πρόβλημα της  αποχέτευσης, υπάρχει πάντοτε μια συνεχής υστέρηση ή και ματαίωση των έργων αποχέτευσης που αφορούν το Πόρτο  Ράφτη, παρ' όλο που η αποχέτευση στο ξεκίνημα της χρηματοδοτήθηκε επειδή ο Δήμος Μαρκοπούλου περιελάμβανε στα όρια του παράκτια ζώνη, δηλαδή το Πόρτο Ράφτη, και έπρεπε να αποκτήσει η ζώνη αυτή αποχέτευση, κατά προτεραιότητα.
Ελπίζουμε ότι η καθυστέρηση αυτή του έργου της αποχέτευσης στην παράκτια ζώνη να ανταποκρίνεται στις εκτιμήσεις σας και από τον Οκτώβριο να δοθεί πράσινο φως για την έναρξη των εργασιών.
Ευελπιστούμε ότι πρόθεση σας είναι να αρχίσει το συντομότερο δυνατόν να υλοποιείται το έργο της αποχέτευσης στο Πόρτο Ράφτη και σημειώνουμε την έγγραφη δήλωση σας ότι " Εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις" .
Θα θέλαμε, κύριε Δήμαρχε, να εντάξετε στην εργώδη αυτή προσπάθεια σας και το θέμα της αποχέτευσης ολόκληρου του Πόρτο Ράφτη.
Όπως γνωρίζεται μελέτη αποχέτευσης για ολόκληρο το Πόρτο Ράφτη δεν υπάρχει ή τουλάχιστον δεν έχει δημοσιοποιηθεί.
Το Πόρτο Ράφτη δεν περιλαμβάνεται σε καμία σχετική μελέτη.
Η δήλωση σας ότι " η Μελέτη Επέκτασης του βιολογικού Καθαρισμού από 40000 σε 80000 ισοδύναμους κατοίκους, να συμπεριλάβει και όλο το Πόρτο Ράφτη", δεν ανταποκρίνεται στην απόλυτη αλήθεια, γιατί υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που αποδεικνύουν ότι η αποχέτευση του όλου Πόρτο Ράφτη δεν χωράει στο βιολογικό της Μερέντας.
Θα σας παρακαλούσαμε να διερευνήσετε επιπρόσθετα το θέμα αυτό, για το οποίο έχετε και την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου  (  " Ζητάμε   να   υπάρξει   σαφής   δέσμευση,   ότι ολόκληρο   το   Πόρτο   Ράφτη   θα   έχει   τη   δυνατότητα   να   αποχετεύσει οπωσδήποτε, είτε στο ΚΕΛ Μερέντας, είτε στο ΚΕΛ Κορωπίου "  )  ώστε να διαβεβαιώσετε τους πολίτες του Πόρτο Ράφτη ότι θα έχουν αποχέτευση και στο Πόρτο Ράφτη, όπως θα έχουν οι πολίτες του Μαρκόπουλου, της Κερατέας, και του Κουβαρά.



Ο Πρόεδρος                                         Η Γραμματέας



Κατσούρας Γιώργος                     Τριανταφύλλου Ειρήνη

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Πρακτικά συνεδρίασης Δ.Σ. της ΟΣΠΑ - Απρίλιος 2012

Πρακτικό με αριθ. 17  συνεδρίασης Δ.Σ. μηνός Απριλίου  2012

Την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 και ώρα 10.30 π.μ. συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ στο κέντρο Όαση του Πόρτο Ράφτη. Στη συνεδρίαση παρέστησαν πολλοί συμπολίτες μας καθώς και  ο επί κεφαλής της δημοτικής παράταξης "Δύναμη Ελπίδας" κ. Αδάμος Γεώργιος.
Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, άρχισε η συζήτηση επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

 Κατ' αρχήν ο Πρόεδρος της ΟΣΠΑ κ.Κατσούρας ζήτησε συγνώμη διότι μια αδιαθεσία τον εμπόδισε από το να υλοποιήσει την απόφαση του προηγούμενου Δ.Σ. για μια συνάντηση με την περιφέρεια και συγκεκριμένα με τον κ. Λέμα.

Επίσης ζήτησε να ενημερώσει το σώμα όποιο μέλος του Δ.Σ έχει άμεση πληροφόρηση από την δραστηριότητα του Δήμου κατά το διάστημα που διέρρευσε από την προηγούμενη συνεδρίαση μας.

Ακολούθως δόθηκε ο λόγος στον ταμία της Ομοσπονδίας κ. Σκανδάλη, ο οποίος μας ενημέρωσε για την διερεύνηση που κάνει σχετικά με την εκδήλωση μας για συνεστίαση-διασκέδαση στις αρχές του Ιουλίου.

Έγινε μια αναφορά στην κοινωνική προσφορά των συλλόγων της Αγίας Παρασκευής, του Αυλακίου-Πρασιές και όποιων άλλων συλλόγων και δόθηκε ο λόγος στους εκπροσώπους των συλλόγων-μελών μας που επιθυμούσαν να μας γνωστοποιήσουν κάποιες δραστηριότητες τους. Ο κ. Ζαφειρίου μας ενημέρωσε για την εθελοντική συμμετοχή στον καθαρισμό της παραλίας ( Χαμολιά, Αγ. Σπυρίδωνας).

Η ανακοίνωση του Δημάρχου στην ιστοσελίδα www.portoraftinews.gr και του Δήμου ( www.markopoulo.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE ) ανέδειξε δύο θέματα, την καθυστέρηση για την αποχέτευση στο Πόρτο Ράφτη που μεταθέτεται στον Οκτώβριο και την συνεχιζόμενη αδράνεια στην εξεύρεσης λύσης για την αποχέτευση σε ολόκληρο το Πόρτο Ράφτη.

Σχετικές παρατηρήσεις διατύπωσε το μέλος του Δ.Σ. κ. Κωτούλας και πρότεινε να διαμορφωθεί έγγραφο προς τον Δήμαρχο όπου να καταγράφονται οι ανησυχίες μας και οι παρατηρήσεις μας για τα προβλήματα της αποχέτευσης στο Πόρτο Ράφτη και τόνισε ότι θα ήταν επίσης χρήσιμο να καταθέσουμε τις παρατηρήσεις μας για την αποχέτευση στο Πόρτο Ράφτη, στον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής κ. Κωνστ/νο Λέμα.

Η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το σώμα.

Στην συνέχεια ο κ. Αδάμος ενημέρωσε το Δ.Σ. για διάφορα θέματα που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα στο Δήμο ( κανονισμός κοιμητηρίου, συγκρότηση σε σώμα του δημοτικού λιμενικού ταμείου-κλειστές συνεδριάσεις?- παιδικοί σταθμοί, αλλαγή χρήσης στον οδικό άξονα λεωφόρου Πόρτο Ράφτη μέχρι LIDL., προσφορά βιβλίων στο γυμνάσιο Πόρτο Ράφτη, χρηματοδότηση του παιδικού σταθμού , γήπεδο Πόρτο Ράφτη – επιτροπή θα συγκροτηθεί σε 10 μέρες – σύλλογος Περατής προσφορά 500 ευρώ ).

Ο κ. Νικολάκης ανακοίνωσε λόγω της οικονομικής κρίσης την δημιουργία  από πολίτες και επιχειρηματίες  «κίνημα Πολιτών» με πιστεύω το χρήμα δεν είναι προϊόν. Κατάργηση του χρήματος στη πράξη.

Μη υπάρχοντος άλλου θέματος στην ημερήσια διάταξη η συνεδρίαση κηρύσσεται περατωθείσα.