Ο.Σ.Π.Α (Ομοσπονδία Συλλόγων Πόρτο Ράφτη Αττικής)

Η φωτογραφία μου
Πόρτο Ράφτη, Greece
Η ΟΣΠΑ συνεδριάζει στον Πολυχώρο του Δήμου Μαρκοπούλου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, δίπλα στο ''Σ/Μ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ'', στο Πόρτο Ράφτη, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα και ώρα 10.30 π.μ. Οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές στους πολίτες.

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Πρόσκληση συνεδρίασης Δ.Σ. της ΟΣΠΑ - Απρίλιος 2012

Πρόσκληση για συνεδρίαση Δ.Σ. της ΟΣΠΑ


Καλούνται τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΣΠΑ στην με αριθμό 17 συνεδρίαση,  την Κυριακή 1η Απριλίου 2012 και ώρα 10.30 π.μ. στο καφέ ΟΑΣΙΣ Λεωφόρος Βενιζέλου, Πόρτο Ράφτη. Η συνεδρίαση είναι όπως πάντα ανοικτή στους πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :
Επικαιρότητα και επικοινωνιακά.

Ο Πρόεδρος                                                                                  Η Γραμματέας

Κατσούρας Γιώργος                                                                Τριανταφύλλου Ειρήνη 

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Πρακτικά συνεδρίασης Δ.Σ. της ΟΣΠΑ - Μάρτιος 2012


Πρακτικό με αριθ. 16  συνεδρίασης Δ.Σ.  μηνός Μαρτίου  2012 

Την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 και ώρα 10.30 π.μ. συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ στο κέντρο Όαση του Πόρτο Ράφτη. Στη συνεδρίαση παρέστησαν πολλοί συμπολίτες μας καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Δημόπουλος Γιάννης, ο επί κεφαλής  της δημοτικής παράταξης "Δύναμη Ελπίδας"  κ. Αδάμος Γεώργιος και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Πολίτης Γιάννης.
Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, άρχισε η συζήτηση επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη και τους παριστάμενους πολίτες για την συνάντηση της ΟΣΠΑ με το Δήμαρχο Μαρκοπούλου.
Η σχετική συνάντηση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας για την πληρέστερη ενημέρωση σας.
Θα σας επισημάνω μερικά που θα πρέπει να μας προβληματίσουν.
Το θέμα της αποχέτευσης χωρίστηκε σε 3 τμήματα με βάση την χρονική προοπτική υλοποίηση  της.
Δυστυχώς παρά τη δέσμευση της δημοτικής αρχής να προηγηθεί η υλοποίηση της αποχέτευσης στην παράκτια ζώνη του Πόρτο Ράφτη, ο στόχος δεν επετεύχθη, αλλά το Πόρτο Ράφτη παραμένει ουραγός με αρκετές εκκρεμότητες στις μελέτες που υπέβαλε ο Δήμος.
Το δεύτερο και το πρώτο τμήμα αφορά το εσωτερικό δίκτυο του Μαρκοπούλου  και την αναβάθμιση του βιολογικού τα οποία αναμένεται να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και να ξεκινήσουν.
Για την εκκρεμότητα της αποχέτευσης ολόκληρου του Πόρτο Ράφτη φαίνεται ότι ο Δήμαρχος δεν θέλει ή δεν ενδιαφέρεται να δώσει προοπτική λύσης.
Έγιναν αρκετά σχόλια για το θέμα της αποχέτευσης με παρατηρήσεις και τοποθετήσεις πολιτών και μελών του Δ.Σ.
Ενδιαφέρουσα ήταν η τοποθέτηση του κ. Κωτούλα για την αποχέτευση και εστιάζοντας στο θέμα της αποχέτευσης ολόκληρου του Πόρτο Ράφτη, έφερε παραδείγματα γειτονικών  μας Δήμων (Σαρωνικού, Κορωπίου) που διεκδίκησαν και επέτυχαν σε συνεχείς διαβουλεύσεις με την ΕΥΔΑΠ, να εξασφαλίσουν αποχέτευση σε περιοχές των Δήμων τους που δεν περιλαμβάνονταν στους σχεδιασμούς αποχέτευσης του ΚΕΛ αεροδρομίου και του ΚΕΛ Μερέντας.
Το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ προβληματίστηκε με την εμφανιζόμενη  πλέον ορατή αδυναμία ή και αδιαφορία του Δήμου να διεκδικήσει αποφασιστικά το θέμα της αποχέτευσης ολόκληρου του Πόρτο  Ράφτη και αποφάσισε να ενημερωθεί και να ενημερώσει την Περιφέρεια. Για τον σκοπό αυτό θα επιδιώξει  συνάντηση με αρμόδιο παράγοντα της περιφέρειας.


Επίσης  έγινε διεξοδική συζήτηση για τις μεταδημοτεύσεις και την συγκρότηση του Λιμενικού Ταμείου και διατυπώθηκε η πρόθεση μας να παρακολουθούμε την εξέλιξη των γεγονότων.

Εν συνεχεία έγινε αναφορά στο άλλο σημαντικό θέμα της δημοτικής συγκοινωνίας που ενδιαφέρει τους κατοίκους και η ΟΣΠΑ σε κάθε ευκαιρία το προβάλει και όπως προκύπτει από την τοποθέτηση του Δημάρχου, ο Δήμος  απορρίπτει την δημιουργία της δημοτικής συγκοινωνίας, ως  παράνομη ενέργεια!
Προκάλεσε εντύπωση η θέση του Δημάρχου για την δημοτική συγκοινωνία και η ουσιαστική παραίτηση του να ασχοληθεί με το θέμα , παρ' όλο που πλήθος Δήμων σε ολόκληρη την Επικράτεια διαθέτει δημοτική συγκοινωνία. Η προσπάθεια της ΟΣΠΑ για το θέμα αυτό θα συνεχισθεί ώστε να βρεθεί μια λύση.
Έγινε αναφορά και σχολιασμός επίσης στο θέμα του αποτεφρωτηρίου νεκρών, το οποίο βέβαια ματαιώθηκε με την ακυρωτική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μαρκοπούλου. Έτσι μια προοδευτική απόφαση για την ελεύθερη βούληση του ατόμου να διαθέτει  ελεύθερα το σώμα του μετά τον θάνατο του, ακυρώθηκε.
Τέλος από τον ταμία της ΟΣΠΑ κ. Σκανδάλη έγινε αναφορά στο χρηματικό υπόλοιπο της Ομοσπονδίας και πρότεινε να γίνει μια προσπάθεια καλοκαιρινής εκδήλωσης ώστε να μπορέσει να ενισχυθεί το ταμείο. Έλαβε την θετική γνώμη να προχωρήσει στην διερεύνηση της οργάνωσης της εκδήλωσης και να ενημερώσει σχετικά το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ σε επόμενη συνεδρίαση του.

Ενημερωτικά δημοσιεύονται παρακάτω, οι σχετικές ενέργειες των Δήμων Κορωπίου και  Σαρωνικού για την εξασφάλιση αποχετευτικού δικτύου σε περιοχές των Δήμων τους που δεν καλύπτονταν από τα  ΚΕΛ αεροδρομίου και Μερέντας αντίστοιχα.


Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το Δ.Σ της ΕΥΔΑΠ για να εξετάσει την πρόταση του Δήμου Σαρωνικού για την επίλυση του αποχετευτικού ζητήματος, που είναι η σύνδεση με την Ψυτάλλεια.  

Το Δ.Σ της Ε.ΥΔ.ΑΠ. αποφάσισε ομόφωνα, για τη σύνδεση του δικτύου της με αυτό που θα κατασκευαστεί στο Δήμο Σαρωνικού και την επεξεργασία των λυμάτων στην Ψυτάλλεια. Το επόμενο βήμα είναι η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση και στη συνέχεια η υλοποίηση του δικτύου.

Η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών που κατέβαλαν οι κάτοικοι της περιοχής και περισσότερο οι κάτοικοι της Παλαιάς Φώκαιας, αλλά και ο Δήμος, να αποτρέψουν το σχεδιασμό του ΚΕΛ στην Γερακίνα.

Να υπενθυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο αποχετευτικό έργο, εκτός των παραλιακών περιοχών του Δήμου Σαρωνικού περιλαμβάνει και τις περιοχές Αγ. Δημήτριος και Αγ. Μαρίνα του Δήμου Κορωπίου.




Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης για την Αποχέτευση Ακαθάρτων και Βιολογικό Καθαρισμό των περιοχών του Δήμου Κρωπίας Κίτσι, Αγ. Δημήτριος, Αγ. Μαρίνα, Σκάρπιζα
Όλες οι θετικές εξελίξεις και ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Κρωπίας
Σημαντική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012 στο Δημαρχείο Σαρωνικού για το έργο της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. που αφορά την αποχέτευση ακαθάρτων του Δήμου Σαρωνικού και τμήματος του Δήμου Κρωπίας (οικισμών Αγίου Δημητρίου, Αγίας Μαρίνας, Κίτσι και Σκάρπεζας).
Οι Δήμαρχοι Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου και Κρωπίας κ.Δημήτρης Κιούσης συναντήθηκαν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ ΑΕ, κ. Νικ. Μπάρδη, επικεφαλή πολυμελούς αντιπροσωπείας έμπειρων στελεχών της εταιρείας.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης όσον αφορά τον Δήμο Σαρωνικού συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες για τη σύνταξη του τελικού τεχνικού δελτίου που πρέπει να κατατεθεί στο ΕΠΠΕΡΑΑ ώστε να γίνει η οριστική ένταξη και χρηματοδότηση του συνολικού έργου.
Όσον αφορά τον κεντρικό παραθαλάσσιο συλλεκτήριο αγωγό, ο οποίος θα εξυπηρετήσει και τους δύο (2) Δήμους επί της παραλιακής λεωφόρου, θα κατασκευαστεί από την ΕΥΔΑΠ Α.Ε.
Ο κεντρικός αυτός συλλεκτήριος αγωγός θα κατευθύνει μέσω αντλιοστασίων τα λύματα στον Κεντρικό βιολογικό καθαρισμό της Ψυτάλλειας.
Ο Δήμαρχος Κρωπίας κ. Δημήτρης Κιούσης είπε ότι θα επικαιροποιηθούν οι μελέτες (με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου) για το εσωτερικό αποχετευτικό δίκτυο των περιοχών Αγίου Δημητρίου, Αγίας Μαρίνας, Κίτσι και Σκάρπεζας, ώστε να υποβληθεί η ένταξη χρηματοδότησής του από το ΕΣΠΑ.
Ο σχεδιασμός των συστημάτων αποχέτευσης που έχουν επιλεγεί έχουν χρονικό ορίζοντα 40 ετών για να προβλεφθούν τόσο τα παροντικά όσο και οι μελλοντικά φορτία των οικιστικών λυμάτων των προαναφερθέντων Δήμων.
Θεωρούμε ότι είναι ένα σημαντικότατο έργο για την περιοχή μας και δεν πρέπει να υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση, όσο σημαντικό είναι και το έργο της αποχέτευσης της πόλης του Κορωπίου που είναι στη φάση ανακήρυξης αναδόχου.


Ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ για σύνδεση του Δήμου Σαρωνικού με την Ψυτάλλεια
Ο κοινός αγώνας Δήμου και πολιτών οδηγεί στην οριστική λύση
Η ΕΥΔΑΠ ενέκρινε τη σύνδεση του Δήμου Σαρωνικού με το ΚΕΛ Ψυτάλλειας
Εκδήλωση ενημέρωσης το Σάββατο 21-1-2012 στην Π. Φώκαια

Πολύ μεγάλη επιτυχία αποτελεί για το Δήμο Σαρωνικού η ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού
 Συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ, κατά τη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 16-1-2012, σύμφωνα με την
οποία η ΕΥΔΑΠ τροποποιεί τον αρχικό της σχεδιασμό, καταργεί το ΚΕΛ της Γερακίνας
στην Παλαιά Φώκαια και αποφασίζει τη σύνδεση του παραλιακού μετώπου του Δήμου
 Σαρωνικού με την Ψυτάλλεια.
Η απόφαση αυτή ήταν αποτέλεσμα των επίμονων προσπαθειών και των συντονισμένων
ενεργειών της Δημοτικής Αρχής και της συνεργασίας της με τη διοίκηση και τα έμπειρα
στελέχη της ΕΥΔΑΠ και επιβεβαιώνει με τον πλέον περίτρανο τρόπο τα στοιχεία που
παρουσίασε και ανέδειξε ο Δήμος Σαρωνικού, τα οποία πιστοποιούσαν τη δυνατότητα
σύνδεσης με το ΚΕΛ της Ψυτάλλειας.
 Με την παραπάνω απόφαση δικαιώνεται ο αγώνας του Δήμου που όλους αυτούς τους
μήνες με αποφασιστικότητα και σοβαρότητα κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να
 δώσει οριστική λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρούσε για δεκαετίες τους
κατοίκους της περιοχής.
Άμεσα τώρα πρέπει να ολοκληρωθούν τα τεχνικά δελτία με την παραπάνω απόφαση
της ΕΥΔΑΠ που θα μας οδηγήσουν στην οριστική ένταξη του έργου και στην έναρξη των
μελετών, οι οποίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν έτσι ώστε να
ξεκινήσει η κατασκευή του έργου.
Ο Δήμος ευχαριστεί τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μάκη Βορίδη,
τον Πρόεδρο, το Διευθύνοντα Σύμβουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ,
τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό, το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και όλους
όσους βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο στην επίτευξη του παραπάνω στόχου και
ιδιαίτερα τους πολίτες του Δήμου Σαρωνικού που συμπαραστάθηκαν στην όλη προσπάθεια.
Ο Δήμος Σαρωνικού, μετά και τη θετική απόφαση της ΕΥΔΑΠ, διοργανώνει
το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 5.30 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Παλαιάς Φώκαιας,
 εκδήλωση ενημέρωσης για το έργο της αποχέτευσης.