Ο.Σ.Π.Α (Ομοσπονδία Συλλόγων Πόρτο Ράφτη Αττικής)

Η φωτογραφία μου
Πόρτο Ράφτη, Greece
Η ΟΣΠΑ συνεδριάζει στον Πολυχώρο του Δήμου Μαρκοπούλου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, δίπλα στο ''Σ/Μ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ'', στο Πόρτο Ράφτη, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα και ώρα 10.30 π.μ. Οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές στους πολίτες.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Σχόλιο - ενημέρωση ΙΟΠΟΡ

Ο/Η IOPOR άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Πρακτικά συνεδρίασης Δ.Σ. της ΟΣΠΑ - Νοέμβριος 201...":


κ. Πρόεδρε φίλε κ. Γιώργο , αγαπητοί κύριοι του ΔΣ της ΟΣΠΑ Κατ' αρχή σας συγχαίρουμε για το αληθινό και έμπρακτο ενδιαφέρον για τον τόπο μας.


Θα επιδιώξουμε να σας ενημερώσουμε για μια δραστηριότητά μας, που έχει σχέση με το γήπεδο και στην συνέχεια να ακούσουμε και πάλι την κρητική σας που είναι φυσικά πάντα καλοδεχούμενη.
Σας παραθέτουμε λοιπόν παλαιότερη δημοσίευση του prn.

http://www.portoraftinews.gr/athlitika/11/iopor/29-7/iopor29-7.html

"Δημοσιογράφος: Τι ενέργειες κάνει ο ΙΟΠΟΡ για την υπόθεση των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου στο Αυλάκι και ιδιαίτερα για το γήπεδο ποδοσφαίρου;

Γκλιάτης Σπύρος (αντιπρόεδρος ΙΟΠΟΡ : Με συνέπεια και συνέχεια ο ΙΟΠΟΡ και με την προηγούμενη μορφή του (ΑΟΜ και ΑΣΠΟΡ) και τα μέλη του αγωνίζονται από το 1982 για την προστασία και την ανάπτυξη του ναυταθλητικού κέντρου Αυλακίου.
Η περιοχή του Βουρκαδιού στο μεγαλύτερό της μέρος ήταν θάλασσα και βαλτότοπος μέχρι και τον σημερινό κεντρικό δρόμο.
Από το 1982 άρχισε να σχηματοποιείται με σχεδιασμούς και πράξεις των εκάστοτε λιμενικών ταμείων (προεδρία Δημήτρη Ορφανού και μετά ) , των δημοτικών αρχών (με ξεκίνημα την Δημοτική αρχή Φίλιππα Ανδρέου) και συλλόγων (κ. Στεφάνου, κ. Ράδου, ναύαρχου Νικοτσάρα, κ. Σουλιώτη, κ. Λούμπα, κ. Σπυροπούλου, κ. Κοπτερίδη και πολλών πολλών άλλων ευαισθητοποιημένων και με όραμα πολιτών μελών συμβουλίων τοπικών συλλόγων) η ανάπτυξη του χώρου.
Από το 1992-2000 επί δημαρχίας κ. Κατσίκη με εντατικούς ρυθμούς ολοκληρώθηκε η μορφοποίηση του αθλητικού κέντρου στην σημερινή του περίπου κατάσταση.
Το 2000 ο ΙΟΠΟΡ υπέβαλλε αιτήματα-ιδέες προτάσεις νόμου και με την στήριξη από τον σημερινό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Πάγκαλο προχώρησε τελικά ο νόμος 2971/2001, που μεταξύ άλλων προέβλεπε και την τακτοποίηση ναυταθλητικών εγκαταστάσεων επί αιγιαλού.
Στην συνέχεια ο ΙΟΠΟΡ συνέταξε τον ογκώδη πλήρη φάκελλο για την ρύθμιση των χώρων (με εθελοντική προσφορά του γραφείου Μπέης και συνεργάτες) και δια του Δήμου, που είναι και ο χειριστής των αθλητικών εγκαταστάσεων Αυλακίου, τον υπέβαλλε στις συναρμόδιες υπηρεσίες για την οριστική ρύθμιση των υποστηρικτικών επί αιγιαλού κτηρίων για όλους τους συλλόγους (ΙΟΠΟΡ- ΑΕΠΟΡ- ΙΜΑΕΣ) με επισπεύδουσα για λογαριασμό του Δήμου την επίσης εθελόντρια κ. Κλειώ Γκλιάτη.
Στον φάκελλο αυτό ήσαν ενταγμένοι οι χαρακτηρισμοί δάσος για το Νότιο τμήμα και αιγιαλός για το Βόρειο τμήμα του ποδοσφαιρικού γηπέδου.
Εν τω μεταξύ ο ΙΟΠΟΡ μετείχε και ενίσχυσε την χωροθέτηση και κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου σε συνεργασία με τον Δήμο (αρχή με κ. Κατσίκη και ολοκλήρωση με κ. Μαγουλά) και τον ΑΕΠΟΡ (κ. Κοπτερίδη, κ. Ξαρχά, κ. Γιακουμή) με την σημαντικότατη αποδοχή του αιτήματος και την συνεισφορά του τότε ΓΓΑ κ Έξαρχου.
Το 2005 ζητήθηκε νέο ακόμη τοπογραφικό από την ΚΕΔ που θα χρησίμευε για υπόβαθρο για την λεπτομερή καταγραφή κτηρίων και αιγιαλού, πράγμα που έγινε και ολοκληρώθηκε από την κ. Αλεξάνδρου.
Το 2010 φιλοξενούσαμε τις εθνικές ομάδες της Ελβετίας και της Ουγγαρίας όταν μαζί τους είδαμε το ανοσιούργημα ...

Όλα αυτά έχουν εκτεθεί και αναλυθεί και σε συνεργασία με τις τρεις διαδοχικές Δημοτικές αρχές (κ. Κατσίκη, κ. Μαγουλά, κ. Μεθενίτη). Ο νυν Δήμαρχος κ. Μεθενίτης μάλιστα πρότεινε την ενημέρωση των νομικών του Δήμου για το θέμα πράγμα που έγινε και επιπλέον η Αναστασία Γκλιάτη μέλος του Συμβουλίου του ΙΟΠΟΡ (και του ΣΧΟΠ) μετείχε σε ενημερωτική συνάντηση των ενεργών δημοτών αμέσως μόλις κλήθηκε ο ΙΟΠΟΡ, μαζί με το επίσης μέλος του, αρχιτέκτονα και Δημοτικό σύμβουλο Λεωνίδα Μπέη."
Όλα τα πιο πάνω έγιναν και γίνονται φυσικά σε εθελοντική βάση με διάθεση προσφοράς ατελείωτων ωρών από πλευράς επιστημόνων (και όχι μόνον) μελών μας με μηδενικό κόστος.
Ο ΙΟΠΟΡ αγωνίζεται λοιπόν για τον κοινωφελή και κοινόχρηστο χώρο και φυσικά θα συνεχίσει να συμμετέχει ενεργά σε κάθε προσπάθεια που έχει τον ίδιο στόχο.

Για τον ΙΟΠΟΡ
Ο πρόεδρος Γιάννης Μπέης



Συνεδρίαση Δ.Σ. της ΟΣΠΑ - Δεκέμβριος 2011

 

Πρόσκληση για συνεδρίαση Δ.Σ. της ΟΣΠΑ

Καλούνται τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΣΠΑ στην με αριθμό 13 συνεδρίαση, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 10.30 π.μ. στο καφέ ΟΑΣΙΣ Λεωφόρος Βενιζέλου Πόρτο Ράφτη. Η συνεδρίαση είναι όπως πάντοτε ανοικτή στους πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
α) Επικαιρότητα (ενημέρωση ,προβληματισμός και συζήτηση για Δήμο και γενική κατάσταση  , άλλα θέματα )
β) Επικοινωνιακά ( συζήτηση για κοπή πίτας)

Ο Πρόεδρος                                                             Η Γραμματέας

Κατσούρας Γιώργος                                         Τριανταφύλλου Ειρήνη

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Πρακτικά συνεδρίασης Δ.Σ. της ΟΣΠΑ - Νοέμβριος 2011


Πρακτικό με αριθ. 12  συνεδρίασης Δ.Σ.  μηνός Νοεμβρίου  2011 

Την Κυριακή 6η Νοεμβρίου 2011 και ώρα 10.30 π.μ. συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ στο κέντρο Όαση του Πόρτο Ράφτη. Στη συνεδρίαση παρέστησαν πολλοί συμπολίτες μας καθώς και οι επί κεφαλής  των Δημοτικών παρατάξεων "Ανθρώπινη Πόλη" κ. Πολίτης Γιάννης  και "Δύναμη Ελπίδας"  κ. Αδάμος Γεώργιος.
Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, άρχισε η συζήτηση επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

α) Επικαιρότητα
1. Γενική Συνέλευση Ομοσπονδίας - Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Κατσούρας έλαβε τον λόγο για να επισημάνει μερικά στοιχεία που θεωρεί ότι πρέπει να αναφερθούν σε σχέση με την πραγματοποιηθείσα  Γενική Συνέλευση της ΟΣΠΑ. Κατ' αρχή θα πρέπει να σημειώσουμε την για πρώτη φορά από της ιδρύσεως της, παρουσία σε Γ.Σ. της ΟΣΠΑ, της Δημοτικής Αρχής με εκπρόσωπο της, καθώς και όλων των παρατάξεων με την παρουσία των επί κεφαλής προσώπων τους.
Πέρα από την τιμητική παρουσία τους σηματοδοτεί επί πλέον μια ουσιαστική ένδειξη για το πνεύμα ειλικρινούς  συνεργασίας και κατανόησης που θα πρέπει να υπάρχει, και πιστεύουμε ότι υπάρχει, μεταξύ της ΟΣΠΑ, δηλαδή συμβολικά  των κατοίκων του Πόρτο Ράφτη και  της Δημοτικής Αρχής, καθώς  και όλων των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Μαρκοπούλου. Όλους τους χρειαζόμαστε, σε αυτούς απευθυνόμαστε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων  που αφορούν την διαβίωση μας και την επηρεάζουν σε καθοριστικό βαθμό.
Το δεύτερο σημείο που αναφέρθηκε  είναι το γεγονός ότι μόλις μια εβδομάδα από την πραγματοποίηση της Γενικής μας Συνέλευσης δημοσιεύτηκαν τα πρακτικά της Γ.Σ. στην ιστοσελίδα της ΟΣΠΑ. Το γεγονός αυτό το θεωρείται πολύ σημαντικό γιατί συμβάλει στην εμπέδωση της αναγκαίας γνώσης στους ενδιαφερόμενους, για την διαμόρφωση όσο το δυνατόν αντικειμενικής και υπεύθυνης άποψης για τα τεκταινόμενα. Δεν μπορεί επιπρόσθετα να υπάρξει παραπληροφόρηση.
Η αντίληψη αυτή  υπηρετείται με θρησκευτική ευλάβεια.
Αυτό ασφαλώς οφείλεται και στο υψηλό αίσθημα ευθύνης και συνέπειας του Προέδρου της Γ.Σ. κ. Ματσιώτα ( Προέδρου του Συλλόγου Πανοράματος) και της γραμματέας κ. Σταν-Γερονικολού ( Γραμματέας του Συλλόγου "Η Αγία Παρασκευή" ). Τους ανήκουν  θερμές ευχαριστίες.  
Το τρίτο σημείο που αναφέρθηκε ως, εξ' ίσου σημαντικό, είναι η ύπαρξη της ιστοσελίδας της ΟΣΠΑ όπου καταγράφονται ανελλιπώς όλα τα πρακτικά και οι δραστηριότητες της Ομοσπονδίας από την ημέρα συγκρότησης του σημερινού Δ.Σ. μέχρις σήμερα. Περιλαμβάνει επίσης και όσες προηγούμενες δραστηριότητες της ΟΣΠΑ μπόρεσαν να βρεθούν σε ηλεκτρονική μορφή.
Αναφέρθηκε επίσης ότι η πληροφόρηση αυτή, που υπάρχει στην ιστοσελίδα,  για το τι συζήτησε και τι έπραξε και δεν έπραξε η ΟΣΠΑ στο προηγούμενο χρόνο, δικαιολογεί το λόγο γιατί στον απολογισμό στην Γενική Συνέλευση περιορίστηκε η εισήγηση του Προέδρου, σε τέσσερα σημαντικά ζητήματα μόνο που εικάζεται, ότι αποτελούσαν και αποτελούν τις προτεραιότητες της Ομοσπονδίας.
  • Το αποχετευτικό με την  χρηματοδότηση και την έναρξη των έργων .
  • Η έλλειψη σχολικής στέγης και αθλητικών χώρων.
  • Το ανεπαρκές οδικό δίκτυο του Δήμου Μαρκοπούλου που δημιουργεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα επικοινωνίας τόσο εσωτερικά ( Μαρκόπουλο-Πόρτο Ράφτη ), όσο και εξωτερικά ( με όμορους δήμους, προαστιακό ). Αναποτελεσματική  δημοτική συγκοινωνία.
  • Η διαχείριση των απορριμμάτων.

2. Το αποχετευτικό και η σχετική απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου - Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στην απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου της 21ης Οκτωβρίου 2011 όπου σχεδόν ομόφωνα ο Δήμος Μαρκοπούλου έδωσε το πράσινο φως για την ένταξη της αποχέτευσης στο ΕΣΠΑ και άνοιξε μια ελπιδοφόρα προοπτική για την υλοποίηση του έργου.
Είναι πολύ σημαντική η απόφαση αυτή γιατί η ελπίδα χρηματοδότησης του έργου έχει περιοριστικό ορίζοντα το 2013 και αναφέρθηκε ως ή τελευταία ευκαιρία που προσφέρεται για την υλοποίηση του έργου. Η απόφαση αυτή δημιουργεί μια εύλογη ανακούφιση  στους κατοίκους, ιδιαίτερα του Πόρτο Ράφτη όπου το έργο της αποχέτευσης, έστω και αν περιορίζεται μόνο στην παράκτια ζώνη του κόλπου στο Πόρτο Ράφτη , εν τούτοις είναι μια σημαντική αρχή.
Και λέγεται αυτό γιατί όπως γνωρίζουμε το όλον Πόρτο Ράφτη δεν περιλαμβάνεται σε καμιά μελέτη αποχέτευσης του.
Έτσι με την έννοια αυτή η απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου είναι σημαντική γιατί συνεχίζει ένα έργο, αυτό της αποχέτευσης που ξεκίνησε εδώ και 20 χρόνια, αλλά παραμένει το όλον Πόρτο Ράφτη εκτός αποχέτευσης, δηλαδή το 50 % του πληθυσμού του Δήμου Μαρκοπούλου και θα πρέπει ο Δήμος να αναζητήσει μια λύση.
Στο σημείο αυτό έκανε παρέμβαση το μέλος του Δ.Σ. κ. Δημητριάδης Σίμος ο οποίος πληροφόρησε ότι έγινε πρόταση να περιλαμβάνεται στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με την αποχέτευση, η δυνατότητα να αποχετεύει το Πόρτο Ράφτη απ' ευθείας στο ΚΕΛ αεροδρομίου.
Ο κ. Αδάμος έκανε παρέμβαση και γνωστοποίησε ότι στο δημοτικό Συμβούλιο της 25ης Οκτωβρίου 2011 στην εκτός ημερησίας συζήτησης κατέθεσε πρόταση να συμπεριληφθεί στην απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου για την αποχέτευση " η δυνατότητα να αποχετεύει το Πόρτο Ράφτη απ' ευθείας, στο βιολογικό του αεροδρομίου".
Στη συνέχεια έλαβε τον λόγο ο κ. Κωτούλας ο οποίος κατ' αρχήν αναφέρθηκε στην ανάρμοστη και απρεπή συμπεριφορά του κ. Ζαφειρίου προς το πρόσωπο του, κατά την διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης της ΟΣΠΑ στις 2 Οκτωβρίου 2011. Ακολούθως διάβασε σχετική επιστολή του κ. Ζαφειρίου με την οποία αναγνωρίζει το λάθος του και ζητάει συγνώμη για αυτή την συμπεριφορά του. Ο Πρόεδρος της Γ.Σ. κ. Ματσιώτας ο οποίος ήταν παρών στην συνεδρίαση δεσμεύτηκε να επισυνάψει την επιστολή στα πρακτικά της Συνέλευσης.
Κατόπιν ο κ. Κωτούλας αναφέρθηκε στο θέμα της αποχέτευσης, συμφώνησε για την σημασία της απόφασης του δημοτικού Συμβουλίου και επισήμανε την ανάγκη να βρεθεί λύση για να αποχετεύει ολόκληρο το Πόρτο Ράφτη. Πληροφόρησε το σώμα ότι υπάρχει έτοιμη μελέτη, από την ΕΥΔΑΠ, για την δυνατότητα να αποχετεύει το Πόρτο Ράφτη απ' ευθείας στο ΚΕΛ αεροδρομίου. Η δυνατότητα αυτή δεν παρεμποδίζει την υλοποίηση του έργου της αποχέτευσης στην παράκτια ζώνη του Πόρτο Ράφτη η οποία θα πρέπει να συνεχισθεί.
Υπήρξαν στην συνέχεια διευκρινιστικές ερωτήσεις και τοποθετήσεις ( εκτέλεση συνολικά του έργου στο Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη, απαιτούμενος χρόνος για την απ' ευθείας αποχέτευση του Πόρτο Ράφτη, έλεγχος για την κατανομή της χρηματοδότησης του έργου σύμφωνα με την μελέτη, φόβοι μήπως δαπανηθούν τα ποσά προς όφελος των έργων στο Μαρκόπουλο κ.α.) για την  αποχέτευση από μέλη και μη του Δ.Σ. ( Στρατουδάκης, Σκορδαρά κ.α.) .
Ο κ. Πολίτης στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε ότι το έργο της αποχέτευσης θα ενταχθεί εντός διμήνου στο ΕΣΠΑ και θα γίνει προσπάθεια να ξεκινήσει από την παράκτια ζώνη του Πόρτο Ράφτη.
Τέλος στα θέματα προς συζήτηση υποβλήθηκε το πρόβλημα των κοινοχρήστων χώρων. Σε ένα Δήμος που υπάρχει έλλειμμα τέτοιων χώρων είναι απορίας άξιον γιατί ο Δήμος αδιαφορεί για την τύχη του γηπέδου στο Πόρτο Ράφτη.
Η παρουσίαση του θέματος από τους " Ενεργούς Δημότες" με συγκλονιστικά στοιχεία σε Συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου δε έχει πραγματοποιηθεί ακόμη.
Η προσπάθεια του δημοτικού συμβούλου κ. Αδάμου να βοηθήσει με την έμμεση επιχορήγηση  Αθλητικών Συλλόγων ( οι οποίοι περιέργως δεν έχουν ενδιαφερθεί μέχρι τώρα για την τύχη του γηπέδου ) ώστε να χρηματοδοτήσουν την δικαστική προσφυγή δεν έχει αποδώσει μέχρι στιγμής.
Η απόρριψη της τριτανακοπής με το αιτιολογικό ότι οι προσφεύγοντες " Ενεργοί Δημότες" δεν έχουν έννομο συμφέρον  και η δυνατότητα αναίρεσης για την διεκδίκηση του γηπέδου στο Πόρτο Ράφτη ως κοινοχρήστου χώρου για όλους τους κατοίκους και συνέχισης του δικαστικού αγώνα απαιτεί χρήματα που δεν υπάρχουν.
Μετά συζήτηση το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποφάσισε να ενισχύσει οικονομικά την διεκδίκηση του κοινοχρήστου χώρου του γηπέδου . Για τον σκοπό αυτό απευθύνεται στους Συλλόγους του Πόρτο Ράφτη και ιδιαίτερα στους συλλόγους-Μέλη μας να συγκεντρώσουν οιονδήποτε ποσό χρημάτων που θα παραδώσουν στον ταμία της ΟΣΠΑ ο οποίος με τη σειρά του θα διαθέσει τα χρήματα που απαιτούνται για την δικαστική προσφυγή της αναίρεσης. Η πρωτοβουλία της αναίρεσης θα υλοποιηθεί από τους " Ενεργούς Δημότες" .
Μη υπάρχοντος άλλου θέματος λύεται η συνεδρίαση.