Ο.Σ.Π.Α (Ομοσπονδία Συλλόγων Πόρτο Ράφτη Αττικής)

Η φωτογραφία μου
Πόρτο Ράφτη, Greece
Η ΟΣΠΑ συνεδριάζει στον Πολυχώρο του Δήμου Μαρκοπούλου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, δίπλα στο ''Σ/Μ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ'', στο Πόρτο Ράφτη, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα και ώρα 10.30 π.μ. Οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές στους πολίτες.

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Μετάθεση συνεδρίασης Δ.Σ. της ΟΣΠΑ

Πρόσκληση για συνεδρίαση Δ.Σ. της ΟΣΠΑ

Λόγω του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, καλούνται τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΣΠΑ στη τακτική συνεδρίαση  μηνός Μαρτίου, για την  Κυριακή 13 Μαρτίου 2011 κα ώρα 10.30 π.μ. στο καφέ ΟΑΣΗ , Λ.Ελ. Βενιζέλου, Πόρτο Ράφτη, με θέματα :

α) Επικαιρότητα (Άτυπο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαρκοπούλου, Απογραφή πληθυσμού)

β) Επικοινωνιακά (εκδηλώσεις Συλλόγων, προβολή και δημοσιότητα θέσεων Ομοσπονδίας)


ΟΠρόεδρος                                                                        Η Γραμματέας

Κατσούρας Γιώργος                                                     Τριανταφύλλου Ειρήνη

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Προτάσεις ΟΣΠΑ στην Αντιδήμαρχο Πόρτο Ράφτη κ. Κιμπιζή

Την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Προέδρου της ΟΣΠΑ κ. Κατσούρα Γιώργου, των Αντιπροέδρων κ.κ. Σκλαβουνάκη Βαγγέλη, Στρατουδάκη Γιάννη και της Γραμματέας κ. Τριανταφύλλου Ειρήνης με την Αντιδήμαρχο κ. Κιμπιζή Μαρία στο παράρτημα του Δήμου Μαρκοπούλου στο Πόρτο Ράφτη.
Η συνάντηση πέρα του εθιμοτυπικού του χαρακτήρα είχε και ουσία καθ' όσον ετέθησαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν για χρόνια το Πόρτο Ράφτη. Ευελπιστούμε ότι η Δημοτική Αρχή θα τα λάβει υπ' όψη της και στην μελλοντική μας συνάντηση που έχει ανακοινώσει ο κ. Δήμαρχος ότι θα πραγματοποιήσει με τους πολίτες και τους φορείς του Πόρτο Ράφτη, να έχουμε τις θέσεις του Δήμου σε αυτά  που θέσαμε, αλλά και σε ότι νεώτερο τεθεί.

Η ΟΣΠΑ δια του Προέδρου και των άλλων μελών της αναφέρθηκε στα ακόλουθα  θέματα.

1. Η Ομοσπονδία των Συλλόγων του Πόρτο Ράφτη εκφράζει την επιθυμία και θέληση των κατοίκων διαφόρων περιοχών του Πόρτο Ράφτη να βιώσουν την καθημερινότητα τους με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα, με περιβαντολογική ευαισθησία και ελπίδα βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των. Η ΟΣΠΑ με γνώμονα όλα αυτά διαμορφώνει τις προτάσεις της προς την Δημοτική Αρχή.

2. Να προσεχθεί ο δημοτικός φωτισμός σε διάφορα σημεία του Πόρτο Ράφτη. Ιδιαίτερα στους κεντρικούς παραλιακούς δρόμους π.χ. Λ. Αυλακίου (ελλιπής φωτισμός), πλατεία Αυλακίου ( σχεδόν σκοτάδι, τέρμα λεωφορείων ΚΤΕΛ πυκνό σκοτάδι).

3.Να αντιμετωπισθούν οι λακκούβες και οι λιμνάζοντες δρόμοι π.χ. δρόμοι στο ύψος των αθλητικών εγκαταστάσεων Αυλακίου ή μπροστά από την ταβέρνα Μπιμπίκου ή γύρω από την πλατεία Αυλακίου προς την μεριά της θάλασσας (απόσταση 2 μέτρα). Ασφαλώς υπάρχουν και πολλά άλλα σημεία.

4. Να συνδεθούν κυκλοφοριακά οι διάφορες περιοχές του Πόρτο Ράφτη, τόσο μεταξύ τους, όσο και με το Μαρκόπουλο με την δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας.
Να προταθεί από το Δήμο Μαρκοπούλου προς την εταιρία αστικών συγκοινωνιών η εξυπηρέτηση του Δήμου από αστικά λεωφορεία. Η συγκοινωνία με αστικά λεωφορεία να συνδέσει το Μαρκόπουλο με το Πόρτο Ράφτη και τον Προαστιακό στο σταθμό Κορωπίου. Το κόστος μετακίνησης με τα ΚΤΕΛ είναι ιδιαίτερα σήμερα δυσβάστακτο αλλά και δυσλειτουργικό .

5.Να δημιουργήσει ο Δήμος Δημοτικό Ιατρείο στο Πόρτο Ράφτη με εθελοντική προσφορά δωρεάν ιατρικών υπηρεσιών από ιδιώτες γιατρούς. Το έχουν υιοθετήσει πολλοί άλλοι Δήμοι.

6. Να εξασφαλίσει ο Δήμος  για τους ηλικιωμένους της περιοχής την δημιουργία ΚΑΠΗ.

7. Να διερευνήσει την δυνατότητα εξυπηρέτησης ΚΕΠ στο Πόρτο Ράφτη.

8.Να μεριμνήσει για την εξεύρεση καταλλήλου χώρου στο Πόρτο Ράφτη για την οργάνωση πολιτιστικών , επιμορφωτικών και κοινωνικών εκδηλώσεων. Να εξετάσει τα αντισταθμιστικά οφέλη που προβλεπόντουσαν στο κληροδότημα Σωτηρίου για την διάθεση - ενός χώρου 250 τ.μ. και ενός οικοπέδου στον Αγ. Σπυρίδωνα , Πόρτο Ράφτη - στο Δήμο Μαρκοπούλου και παραμένει ανενεργό χρόνια τώρα.  

9. Το Πόρτο Ράφτη θέλει αποχέτευση, η καθαρή θάλασσα χρειάζεται αποχέτευση. Μέχρι να πραγματοποιηθεί αυτός ο στόχος ο οποίος φαίνεται μακρινός και εφ' όσον αρχίσει να λειτουργεί το ΚΕΛ Μαρκοπούλου, ο Δήμος θα μπορούσε να αντισταθμίσει την χρήση του ΚΕΛ από τα βυτιοφόρα εκκενώσεως βοθρολυμάτων με το κόστος εκκένωσης που χρεώνουν σήμερα στους κατοίκους σε χαμηλότερες τιμές.

10. Βελτίωση της Λεωφόρου Μαρκοπούλου ώστε να μπορεί να δεχθεί τον ολοένα αυξανόμενο  φόρτο των οχημάτων . Το Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη συνδέονται  σήμερα μόνο με τις δυο αυτές οδικές αρτηρίες. Το έμφραγμα είναι πάρα πολύ κοντά.

11. Η πρόταση του Δήμου για την δημιουργία σχολικής στέγης σε χώρο του ολυμπιακού ιππικού κέντρου που θα λύσει το πρόβλημα της σχολικής στέγης του Δήμου για την επόμενη 20/ετία επικροτείται και θα στηριχθεί.

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Πρακτικά συνεδρίασης Δ.Σ. της ΟΣΠΑ - Φεβρουάριος 2011

Συνεδρίαση Δ.Σ. υπ'αρ.5,  μηνός Φεβρουαρίου 2011.

Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 9.30 π.μ. συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ στο κέντρο ΟΑΣΗ του Πόρτο Ράφτη. Αφού διαπιστώθηκε απαρτία άρχισε η συζήτηση επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
Έγινε έγκρισης δαπανών για διάφορες δραστηριότητες της Ομοσπονδίας οι οποίες είχαν εγκριθεί από το Δ.Σ.
Συζητήθηκε η ανάρτηση κειμένου στην ιστοσελίδα της ΟΣΠΑ με τίτλο "Ανακοινώσεις του κ. Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο ". Διατυπώθηκαν διάφορες απόψεις για παραλήψεις, παρανοήσεις και αναγκαιότητα ή μη της δημοσίευσης. Τελικά συμφωνήθηκε να γίνεται μια περισσότερο προσεκτική παρουσίαση και να διευκρινίζεται η προέλευση της δημοσίευσης. Αναφέρθηκε επίσης η δυνατότητα παρέμβασης οποιουδήποτε η άποψη δεν εκφράζεται ολοκληρωμένα με την αποστολή e-mail στην ιστοσελίδα από τον ενιστάμενο. Η δημοσίευση του κειμένου από τον Πρόεδρο της ΟΣΠΑ βασίζεται σε περιληπτική παρουσίαση της πλήρους ηχογραφημένης  συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Δεν συζητήθηκε η πρόταση θεμάτων για το Πόρτο Ράφτη προκειμένου να τεθούν υπ'όψη της προσεχούς συνάντησης των πολιτών και φορέων του Πόρτο Ράφτη με το Δήμαρχο.
Η ίδρυση ΚΑΠΗ στο Πόρτο Ράφτη  μας   απασχόλησε και έγιναν διάφορες προτάσεις . Ο κ. Σκλαβουνάκης ενημέρωσε σχετικά το Συμβούλιο. Θα παρακολουθούμε το θέμα.
Ο κ. Δημητριάδης ενημέρωσε το Συμβούλιο ότι την 9/2/2011 στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών συζητείται η άρση της απαλοτρίωσης τμήματος ενός οικοπέδου συνολ. επιφάνειας περίπου 2,5 στρ. στην 3η γειτονιά Πόρτο Ράφτη. Το θέμα συζητήθηκε και στην γενική του διάσταση θα τεθεί στην Δημοτική Αρχή.
Αναφέρθηκε επίσης ένα πρόβλημα ενταφιασμού αποβιώσαντος κατοίκου στο νεκροταφείο Μαρκοπούλου.
Η συνεδρίαση περατώθηκε χωρίς να συζητηθούν άλλα θέματα, λόγω της εκδήλωσης κοπής της πίτας από τον Σύλλογο Πανόραμα. 

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Η ΟΣΠΑ θα συναντηθεί με την Αντιδήμαρχο Πόρτο Ράφτη κ. Κιμπιζή Μαρία

Η συνάντηση της Ομοσπονδίας με την κ. Κιμπιζή έχει ορισθεί για την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 10.30 π.μ. στο δημαρχιακό υποκατάστημα του Πόρτο Ράφτη.

Ο αποκριατικός χορός του Συλλόγου της Κορώνης

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΩΝΗΣ
Τ. Θ. 7011, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ 19003

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος μας  καλεί τα μέλη και τους φίλους του για να διασκεδάσουν με ζωντανή μουσική στον φετινό αποκριάτικο χορό μας

που θα γίνει στις 19 Φεβρουαρίου 2011 και από ώρας 21:00 στο εστιατόριο "Άγκυρα" Πλατεία Αυλακίου.
Το πλούσιο γεύμα περιλαμβάνει :
Συνοδευτικό πιάτο - μπουρεκάκια, λουκανικάκια, κολοκυθοκεφτέδες, τυροπιτάκια, πατατάκια, τυριά, σαλάτα.
Κύριο πιάτο - μπριζόλα ή μπιφτέκι με ριζότο.
Επιδόρπιο - γλυκό.
Κρασί χύμα και αναψυκτικά δωρεάν.

     Το Διοικητικό Συμβούλιο                                                 τιμή πρόσκλησης : 25 ευρώ.        

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Καθορισμός αυτοτελών οικισμών Δήμου Μαρκοπούλου

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

Από το πρακτικό της υπ’ αριθμόν 2ο/26-01-2011 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

     Αριθμ. Απόφ. 12/2011                        Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η
Λήψη απόφασης για καθορισμό αυτοτελών οικισμών Δήμου Μαρκοπούλου για την οργάνωση και εκτέλεση απογραφών κτιρίων – πληθυσμού – κατοικιών 2011.


Στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας και στο Δημοτικό Κατάστημα την 26η του μηνός Ιανουαρίου έτους 2011, ημέρα της εβδομάδος Τετάρτη και ώρα 08:00 μ.μ., συνήλθε σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας έπειτα από την υπ’ αριθμόν 832/21.01.2011 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που δημοσιεύθηκε σε κάθε έναν από τους Συμβούλους σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010 Φ.Ε.Κ. Α’/87/07-06-2010.
Η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τεμπονέρα – Φουράκη Αγγελική κατά την έναρξη της συνεδρίασης εκφώνησε τον κατάλογο των παρόντων.
ΟΜΟΦΩΝΑ  ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Καθορίζει αυτοτελείς οικισμούς Δήμου Μαρκοπούλου για την οργάνωση και εκτέλεση απογραφής κτιρίων – πληθυσμού – κατοικιών 2011 ως εξής:

 ΦΥΛΛΟ ΑΥΤΟΤΕΛΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ   ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Α/Α
REC
Κωδικός
Όνομα Δημοτικής Ενότητας, Δημοτικής/Τοπικής Κοινότητας και Αυτοτελούς Οικισμού
Παρατηρήσεις
ΔΕ
ΔΚ/ΤΚ
Οικισμού


15616
00
00
01
Μαρκόπουλον, το

15617
00
00
02
Αγία Τριάδα, η

15618
00
00
03
Βραυρώνα, η

15619
00
00
04
Κουλιδάς, ο

15620
00
00
05
Λιμήν Μαρκοπούλου – Πόρτο Ράφτη

15621
00
00
06
Ποριά, τα

15622
00
00
07
Χαμολιά, η



Η παρούσα απόφαση έλαβε αύξοντα αριθμό  12/2011.
Εξαντληθέντων των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης λύεται η συνεδρίαση.